Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Toegankelijkheid

In juni 2024 zijn de functionaliteiten die we aanbieden op de WordPresswebsites van Belastingdienst, Dienst Toeslagen, Douane en andere partijen getoetst door Cardan. In het testrapport staan een aantal bevindingen genoemd. Per functionaliteit staat hieronder de actuele status.

Resultaten

Begrip en toelichting

De aanpassing van deze functionaliteit zal binnen enkele weken in productie worden genomen.

Contentinformatie

Het betreft hier geen fout, maar een verbetervoorstel. Het blok met contentinformatie is voldoende toegankelijk. We hebben besloten dit niet aan te passen, omdat de vormgeving van een datatabel hier beter past dan de vormgeving van een definitielijst.

Focusindicator

Het betreft hier geen fout, maar een verbetervoorstel. De focusindicator is voldoende toegankelijk. We onderzoeken of we in bepaalde gevallen de focusindicator iets meer ruimte kunnen geven.

Formulieren

De bevindingen zijn geanalyseerd. De planning is dat deze bevindingen eind 2024 zijn opgelost.

Forum

De bevindingen zijn geanalyseerd. De planning is dat deze bevindingen eind 2024 zijn opgelost.

Grafiek

Deze bevindingen zijn inmiddels opgelost. De oplossing is in juli 2024 in productie genomen.

Inhoudsopgave

Er wordt binnenkort een extra skiplink toegevoegd, waarmee deze bevinding wordt opgelost. Deze bevinding zal uiterlijk eind 2024 zijn opgelost.

Inloggen

Vanwege de beveiliging wordt een ingelogde gebruiker automatisch uitgelogd na 30 minuten inactiviteit. Als een gebruiker actief is in de website, wordt de gebruiker niet uitgelogd. De bevinding geeft aan dat er enige tijd voor het uitloggen een waarschuwing getoond moet worden met de mogelijkheid om de sessieduur te verlengen. De planning is dat dit eind 2024 is gerealiseerd.

Reactie (op een bericht)

Een deel van de tekst was niet vertaald. De aanpassing wordt eind juli 2024 in productie genomen.

Taalwissel

Deze bevinding is inmiddels opgelost. De oplossing is in juli 2024 in productie genomen.

Video

We ondersteunen drie videoplatformen. De twee openstaande bevindingen gelden voor het Btube-platform. De bevindingen zijn gemeld aan de leverancier van het platform. Voor de overige platformen, Youtube en WordPress, staan geen bevindingen open.

Voorlezen

De toegankelijkheidstekst bij de knop Voorlezen is niet juist. Deze bevinding zal waarschijnlijk eind september 2024 zijn opgelost.

Zoekresultaten

De bevindingen op de schermen met zoekresultaten zijn inmiddels opgelost. Deze zullen binnen enkele weken in productie worden genomen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over toegankelijkheid? Of wilt u een probleem met de toegankelijkheid melden?

Kijk dan op de website van de Belastingdienst.